Wat je zelf maakt, maakt je blij!

Tailor Challenge 2023

MVS Stitch and Create is aangesloten bij Stichting De Verenigde Modevakscholen in Nederland (VMSN) deze organisatie daagt elke aangesloten modevakschool uit met hun cursisten mee te doen aan de Tailor Challenge 2023!

Wat houdt dit in?

Verhees Textiles in Oss is de maker van het leuke patroonblad Poppy, zij ontwerpen daarnaast ook alle stoffen die in dit blad gebruikt worden en natuurlijk nog veel meer stoffen.
Deze stoffen worden gedoubleerd om zo klaar gemaakt te worden voor de klant. Bij het doubleer proces komt snijafval vrij.

Elke week wel 400 kg. 

VMSN werd benaderd met de vraag: Er moet toch wel íets meer gedaan kunnen worden met het snijafval dan alleen maar weggooien?

Natuurlijk kan dat!
Hun motto is: Snijafval is ook stof.

Met dit snijafval worden alle cursisten, van zowel de opleiding als de hobby cursisten, uitgedaagd een outfit te maken. 85% van de buitenkant moet het snijafval in zijn verwerkt.

Dit wordt natuurlijk geshowd tijdens een modeshow.......verdere details volgen nog.

Dit alles komt tot stand door de samenwerking van Verhees Textiles in Oss https://www.verheestextiles.com/en Stichting de Verenigde Modevakscholen in Nederland https://www.verenigdemodevakscholen.nl/

Samen op weg naar een duurzamere wereld.


 Doubleer machine. De nieuwe rol stof word vast geniet aan het einde van de eerste rol. het deel wat "geniet" is wordt er voordat het op de plank wordt gewikkeld, ertussenuit geknipt.
Dat is het snijafval.

Een container vol....de eerste, er volgen er meer!

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram